Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

H Γαλλία πιέζει για θετική απόφαση του Eurogroup


Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Pierre Moscovici πιέζει για θετική έκβαση των συνομιλιών κατά την σύνοδο του Eurogroup που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες και, προσερχόμενος σε αυτήν, έσπευσε να το τονίσει με τις δηλώσεις του: «Ελπίζω, ότι μπορούμε σήμερα να βρούμε πολιτική λύση, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το ελληνικό πρόγραμμα …
Η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη θα πρέπει να αναδομηθεί … Πρέπει να πάμε μπροστά με το πρόγραμμα … Ελπίζω, ότι το Eurogroup θα συμφωνήσει το βράδυ σε πολιτική συμφωνία, έστω και αν δεν έχουν ξεκαθαρίσει εξαντλητικά όλα τα σημεία», είπε ο Moscovici.
Ταυτόχρονα, επαίνεσε τις μεγάλες προσπάθειες της Ελλάδας για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της: « Αυτό είναι δική μας ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε αποφασιστικά βήματα. Αν χρειαστεί και άλλη συνάντηση, αυτή θα λάβει χώρα, αλλά σήμερα δεν επιτρέπεται να χωρίσουμε ούτε αρνητικά, ούτε ουδέτερα, αλλά αισιόδοξα», προέτρεψε επιπλέον.
Τέλος, μίλησε με ακόμα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα: «Στην Ελλάδα αξίζει μια πολιτική λύση. Έχουν κάνει πολύ τολμηρές προσπάθειες», υπογράμμισε ο  Moscovici.