Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP Βενιζέλος: Ωρα αποφάσεων για τους εταίρους μας


Βενιζέλος: Ωρα αποφάσεων για τους εταίρους μαςΔιαδοχικές συναντήσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους είχε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν από το αυριανό κρίσιμο συμβούλιο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, κι ενώ διαμορφώνεται πλέον το χρονοδιάγραμα για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, καθώς και η προοπτική επίλυσης του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε στις 7 το απόγευμα συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη και ακολούθως, στις 8 το βράδυ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι «η Ελλάδα τήρησε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της» και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων». «Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη –η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης- αντέχουν καθυστερήσεις και ασάφειες», σημείωσε.
Αφήνοντας αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ που υψώνει τους τόνους της κριτικής για το νέο μνημόνιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι «αυτοί που κατ' επάγγελμα επενδύουν στο θάνατο της χώρας, για τα δικά τους κομματικά, είτε επιχειρηματικά οφέλη, θα διαψευστούν οικτρά».
«Οι Ελληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, ξέρουν όμως κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» κατέληξε ο κ.Βενιζέλος.
"Εθνος"