Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη διαχειριστής ιστοσελίδας με παράνομα ψηφιακά αρχεία


ΕΔΙΔΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ «ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ» ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Διαχειριστής ιστοσελίδας που έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα, συνελήφθη στην Καβάλα. Πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» κατήγγειλε στην Οικονομικη Αστυνομία ότι η ιστοσελίδα www.greekstars.co, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες - μέλη, να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αριθμεί χιλιάδες μέλη, ενώ τα αρχεία της περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.

Από τηνψηφιακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση προέκυψε ότι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε ψηφιακή διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του τύπου smartphone, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος διαχειριζόταν την επίμαχη ιστοσελίδα. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και απεστάλη για εξέταση στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

"Εθνος"