Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α


Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου παραβρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ όπου  διεξάγεται η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση δημάρχων παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας Καγκελαρίου, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, καθώς και στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν πιέσεων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις περικοπές των οικονομικών πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς, και για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Φούχτελ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κάθε εργαζόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση της Γερμανίας δουλεύει όσο τρεις εργαζόμενοι στην Ελλάδα.
Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ο Καλλικράτης υπήρξε ο προάγγελος των σημερινών περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων. Ακολούθησαν τα δύο Μνημόνια με δραματικές περικοπές για την τοπική αυτοδιοίκηση και διάλυση των κοινωνικών δομών. Σήμερα έρχεται το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο περικόπτει ακόμα περισσότερο τους πόρους, ορίζει μηχανισμούς επιτήρησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξαγγέλλει απολύσεις υπαλλήλων και περνάει την περιουσία της τοπικής κοινωνίας στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρώτος στόχος για τον κ. Φούχτελ είναι η ιδιωτικοποίηση του φιλέτου που ονομάζεται διαχείριση των απορριμμάτων με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους - ήδη ο κύριος Φούχτελ μιλάει ξεκάθαρα για απολύσεις, αλλά, και με μεγάλο κόστος για τους κατοίκους. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι με την τοπική κοινωνία πρέπει να δώσουν απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα δικαιώματα τους και τον δημόσιο πλούτο, τα οποία επιβουλεύεται κυβέρνηση και Τρόικα».