Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αλβανοί αστυνομικοί ξυλοκόπησαν ομογενείς


alvaniki astynomiaΕπίθεση με ρόπαλα από την Αλβανική αστυνομία δέχτηκαν οι κάτοικοι της Βόρειας Ηπείρου με την αφορμή την επικείμενη δημιουργία λατομείου σε περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λύβενα και Βελιάχοβο. Μια κίνηση, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στους κατοίκους των επικείμενων περιοχών.

Ομάδα νέων που πήγε από την Ελλάδα  εκεί για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των δικών τους ανθρώπων, έπεσε θύμα εκφοβισμών και άγριων ξυλοδαρμών από την αστυνομία της γειτονικής χώρας.
Το επίμαχο λατομείο έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί σε απόσταση που δεν εγκρίνει ο νόμος της Αλβανίας.  Οι κάτοικοι πήγαν στο δικαστήριο τους αρμόδιους, όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν την δίκη, παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Παρόλα αυτά στην έφεση που υπέβαλαν κατάφεραν να δικαιωθούν.
Τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα καθώς πήγαν στην περιοχή περίπου 40 Αλβανοί με ρόπαλα και λοστούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησαν γυναίκες και άνδρες φωνάζοντας «να πάτε στην Ελλάδα σας».
Η Αλβανική αστυνομία επίσης κατέσχεσε  τις πινακίδες των αυτοκινήτων των νεαρών Ελλήνων που πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν με τους υπόλοιπους κατοίκους