Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νταλάρα: Η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι ο βιώσιμος δρόμος για την Ελλάδα


ntalara_40_3Ο Τσάρλς Νταλάρα μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών υπογράμμισε ότι μόνο η ανάπτυξη αποτελεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά για τις κινήσεις που έκανε στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα τόνισε πως «η λιτότητα εγκλωβίζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη συνολικά σε μια περίοδο πολύ χαμηλής ανάπτυξης. Αν δει κανείς τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι το πρόβλημα εξαπλώνεται στη Γαλλία, την Ισπανία αλλά και άλλες χώρες».
Ο γενικός διευθυντής του IIF μίλησε εξήρε την μεγάλη αντοχή που επιδεικνύουν για την ανοικοδόμηση της χώρας, παρά τις πολλές θυσίες που κάνουν, ενώ για τους Παπανδρέου και Παπαδήμου τόνισε ότι παρά τις διαφορές πολιτικές που εφάρμοσαν προσπάθησαν να βάλουν τη χώρα σε μια τροχιά.
Ο Νταλάρα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις πλέον ανταγωνιστικές οικονομίες της Ευρώπης, ενώ για τις τράπεζες υποστήριξε ότι «έχουν υποστεί σημαντικές πιέσεις αλλά παραμένουν ζωντανές και είναι σε τροχιά ανάκαμψης όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση».