Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη


Antonis-Samaras-Jose-Barroso
Στη Μάλτα θα βρίσκεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση την οποία πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τίτλο “Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη-Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση”.

Ο Πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει την ευκαιρία και το δημόσιο βήμα του ΕΛΚ, για να στείλει ακόμη ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας αλλά και τη διεθνή κοινότητα συνολικά, ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την κρίση που την ταλαιπώρησε τα δυο τελευταία χρόνια, και ευελιπιστεί στη βάση ρεαλιστικών δεδομένων ότι το 2013 θα είναι η πρώτη χρονιά πραγματικής ανάκαμψης.
Οι χθεσινές συμφωνίες για χρηματοδότηση που ανακοινώθηκαν στην Αθήναάλλωστε, ήταν τα πρώτα “καλά νέα” από την πλευρά της Ελλάδας στον τομέα των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας, μετά από πολύ καιρό, και τα διεθνή ΜΜΕ στάθηκαν στην παράμετρο αυτή.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στη φαρέτρα του τις θετικές εξελίξεις που διαμορφώνονται για την Ελλάδα μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δυο χρόνια, και εν αναμονή της εκταμίευσης της δόσης-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Μάλτα και της ομιλίας του στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι.