Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση Καρχιμάκη για τα εργασιακά


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης «χτύπησε» και πάλι μέσω του facebook, αναφερόμενος αυτή τη φορά στα εργασιακά και αναρωτιέται για τη στάση της κυβέρνησης να μην αντιδρά «σε απόψεις και πρακτικές που πιέζουν να θεσμοθετηθούν και να εφαρμοστούν μετρά αντίθετα στο ευρωπαϊκό κατεστημένο».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Καρχιμάκης στο facebook:
«ΟΤΑΝ,ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΛΙ ΡΕΝ, ισχυρίζεται πριν λίγες μέρες απαντώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ,ΟΤΙ η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι θεματοφύλακας του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
ΟΤΙ δεν θα υποστήριζε κανένα κράτος μέλος στην θέσπιση νομοθεσίας ΑΣΥΜΒΑΤΗΣ με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΤΙ ουσιαστικά παραδέχεται πως οι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, περιγράφουν οριακές καταστάσεις.
OΤΙ η νομοθεσία θα μπορούσε να τροποποιηθεί μεν για να στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που συζητούν με την τρόικα , γιατί δεν αντιδρούν ισχυρά σε απόψεις και πρακτικές που πιέζουν να θεσμοθετηθούν και να εφαρμοστούν μετρά ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ;».