Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Απογοητευτική συμμετοχή στην πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ!


Δίνουν το παρόν λιγότεροι από τους μισούς σε σχέση με χθες - Στους δρόμους και οι εκτελωνιστές - Διαβάστε τι μεταδίδει η υπεύθυνη του γραφείου ρεπορτάζ  του NewsIt στη Θεσσαλονίκη, Ελισσάβετ Σταυριανίδου...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ, που παραμένουν απλήρωτοι. Όλοι μαζί όταν ξεκίνησε η πορεία δεν ξεπερνούσαν τα  500 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας, ενσωματώθηκε ο κύριος όγκος των διαδηλωτών και έτσι ο αριθμός ανέβηκε στις 2.000.
Ακόμα και έτσι όμως, ο αριθμός των διαδηλωτών θεωρείται πολύ μικρός και για τους υπεύθυνους της πορείας απογοητευτικός...
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ και διασχίζουν την Εγνατία για να κατευθυνθούν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Εκεί αναμένεται να καταλήξει και η πορεία του ΠΑΜΕ, που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της ΓΣΕΕ...
Νωρίτερα διαμαρτυρία στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης οργάνωσε και ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης, με αίτημα να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που, όπως καταγγέλλει, με «απίστευτη σκληρότητα» και «απάνθρωπο τρόπο», δίνει τη «χαριστική βολή» στον κλάδο των εκτελωνιστών.
«Με το σχέδιο νόμου διαλύεται ο κλάδος μας, που απασχολεί πανελλαδικά 2.500 εκτελωνιστές και περίπου 10.000 άτομα, μαζί με τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Καρούλης.
Με επιστολή της προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων η ομοσπονδία εκτελωνιστών τους καλεί «να μην συνεργήσουν στο κοινωνικό έγκλημα που τους προτρέπουν να διαπράξουν». Ζητάει να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου και το υπουργείο Οικονομικών να συζητήσει με την ομοσπονδία τις όποιες θεσμικές-δημοσιονομικές προσαρμογές θα απαιτηθούν το 2015, όταν θα εφαρμοστεί ο νέος Τελωνειακός Κώδικας (Καν. 450/08).
Οι εκτελωνιστές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη του λιμανιού, όπου κρέμασαν πανό και απέκλεισαν για λίγη ώρα την είσοδο. Στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
newsit