Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη





Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από οργανωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαρρήξεις έξι διαμερισμάτων, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2011 - Νοεμβρίου 2012, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.


Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Τρίτης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 23 και 25 ετών, κατά τη διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή της Σταυρούπολης, ενώ προέκυψε ότι νωρίτερα διέρρηξαν είσοδο οικοδομής στην περιοχή των Αμπελοκήπων, χωρίς όμως να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες των «Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής», της «Απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία» και της «Πλαστογραφίας».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος άνδρας, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, διέρρηξε ακόμη πέντε διαμερίσματα, από τα οποία αφαίρεσε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό.
Σε έλεγχο που έγινε στους συλληφθέντες, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τα οχήματά τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πληθώρα κλοπιμαίων, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από τους παθόντες. Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 23χρονος επέδειξε πλαστό έγγραφο, που υποτίθεται ότι νομιμοποιούσε την παραμονή του στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
zougla.gr