Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Και ο Γερμανός Επίτροπος θεωρεί το “κούρεμα” αναπόφευκτο


Guenther-OettingerΤα ψέμματα φαίνεται ότι τελειώνουν για τη γερμανική κυβέρνηση και η πίεση που της ασκείται πλέον, ενόψει της Συνόδου του Eurogroup την επόμενη Τρίτη, αλλά, κυρίως, των εκλογών του επόμενου φθινοπώρου, καθίσταται αφόρητη.

Στον Πρόεδρο της Bundesbank και τον Σύμβουλο του Schäuble που έσπασαν χθες το “ταμπού” των επίσημων υπηρεσιακών παραγόντων της χώρας, προστέθηκε κι άλλο ένα μέλος της υψηλόβαθμης γερμανικής διπλωματίας, το οποίο στην ουσία ισχυρίζεται ότι η Angela Merkel και ο Wolfgang Schäuble εθελοτυφλούν.
Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσίευμα της εφημερίδας BILD, (και) ο Επίτροπος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Günther Oettinger, ο οποίος αποτελεί μάλιστα μέλος του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου CDU, θεωρεί μια διαγραφή των απαιτήσεων των κρατικών πιστωτών για την Ελλάδα ως αναπόφευκτη.
Την σαφή αυτή κρίση διατύπωσε ο Oettinger την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκεια μιας διάλεξής του ενώπιον πολιτικών του SPD. Την ίδια άποψη επιβεβαίωσε ο Oettinger και χτες, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την γερμανική εφημερίδα: “Στο τέλος της ημέρας δεν θα γλιτώσουμε ένα “κούρεμα” των κρατικών πιστωτών για την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά.
Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται επισήμως την διαγραφή απαιτήσεών της κατά της Ελλάδας, αλλά είναι πλέον προφανές ότι εκείνοι που μοιράζονται τις εκτιμήσεις της για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ή την αγωνία της να μην εκτεθεί μπροστά στα μάτια του εκλογικού της ακροατηρίου για προηγούμενες διαβεβαιώσεις της που διαψεύσθηκαν πανηγυρικά, γίνονται ολοένα και λιγότεροι.