Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μια “άλλη” άποψη για τον Ολυμπιακό



Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα είναι ευρέως αποδεκτή. Κυρίως λόγω αδυναμίας όλων των υπολοίπων να παρουσιάσουν αντίστοιχα ποιοτικά ρόστερ, από την οικονομική δυσκαμψία που βιώνουν. Ωστόσο παρατηρούμε πως οι Πειραιώτες απολαμβάνουν και τα ευεργετήματα των διαιτητών.
Με αυτό τον τρόπο επιβάλλονται ασφαλέστερα σε έναν αγώνα έναντι του αντιπάλου.

Είναι η 3η, σερί, αγωνιστική που αντίπαλος του Ολυμπιακού, στερείται το δικαίωμα να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς επί ίσους όρους. Πέναλτι κι αποβολή (σωστά) για τον ένα, κλείνουμε τα μάτια σε οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για τον άλλο. Διάβασα για “αγκώνες” και άλλα ωραία… τεντωμένο χέρι μέσα στη περιοχή (πιο κραυγαλέο κι από αυτό που δόθηκε στο Βικελίδης)… αυτό κι αν είναι πέναλτι.

Διάβασα με έκπληξη την απάντηση του Γραφείου Τύπου των ερυθρολεύκων σε απάντηση στην ανακοίνωση της ΑΕΚ. Δηλαδή ποιός «δέχτηκε» την ΑΕΚ και τις υπόλοιπες ομάδες στο πρωτάθλημα, παρόλα τα οικονομικά προβλήματά τους; Η Superleague με πρόεδρο τον κ.Μόραλη δεν το έκανε; Εξέφρασε αντίθετη γνώμη ο Ολυμπιακός; Ή μήπως θα πρέπει αυτές οι ομάδες να χάνουν, έτσι κι αλλιώς, από πριν, τους αγώνες τους εναντίον των ερυθρολεύκων; Ε, τότε ας μην διεξάγωνται καν οι αναμετρήσεις αυτές! Ή ας απονεμηθεί το πρωτάθλημα από την 1η αγωνιστική στον Ολυμπιακό. Ας μην «κλαίγονται» όμως ύστερα για την απουσία επίσημων αγώνων εν όψη Champions League, στην αρχή της χρονιάς… που παρεπιπτόντως για 2η συνεχή χρονιά από κακό αποτέλεσμα της 1ηςαγωνιστικής μπορεί να μείνει έξω από τη συνέχεια του θεσμού!

Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Είναι μια περίοδος που ο Ολυμπιακός έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όμως καλό είναι να σκεφτούν στο μεγάλο λιμάνι πως ο καιρός έχει γυρίσματα. Όταν, νομοτελειακά, γυρίσει ο τροχός, πώς θα αντιμετωπίζουν αυτοί παρόμοιες καταστάσεις εναντίον τους;