Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ Απειλή «μαζικής» διαθεσιμότητας αν δεν σταλούν οι λίστες


Απειλή «μαζικής» διαθεσιμότητας αν δεν σταλούν οι λίστεςΤην απειλή να τεθούν «τυφλά» σε διαθεσιμότητα, αντιμετωπίζουν πλέον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με σχέση Ιδιωτικού Αορίστου Χρόνου ακόμη και προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ, εφόσον υπηρεσίες και φορείς εξακολουθήσουν να μην αποστέλλουν προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στοιχεία για τους υπαλλήλους των οποίων η θέση καταργείται ή τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία
Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το απόγευμα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος καλεί όσες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί, για λόγους είτευπαίτιους είτε ανυπαίτιους, να εισαγάγουν άμεσα στο σύστημα τα σχετικά στοιχεία.
«Η παράλειψη των Διευθύνσεων Διοικητικού – Προσωπικού δεν μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος ισχύει από τη δημοσίευσή του.
Το ΥΔΜΗΔ, ως αρμόδιος φορέας, θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσεως σε διαθεσιμότητα (για τους υπαλλήλους των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις) για όλους τους φορείς που καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση του νόμου.
Για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο. 

"Εθνος"