Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Κάνω έκκληση να προχωρήσουν όλοι μαζί μας


ΕΜΜΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ

Με την επανάληψη της δέσμευσης ότι τα υπό ψήφιση μέτρα θα είναι όχι μόνο τα τελευταία αλλά θα δώσουν αμετάκλητα τέλος στα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του και εμμέσως του ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο απευθύνοντας παράλληλα έμμεση πρόσκληση προς την πλευρά της ΔΗΜΑΡ να μην υπαναχωρήσει.

Ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θα ισοδυναμούσε μόνο από την υποτίμηση και τον πληθωρισμό με απώλεια του 80% του βιοτικού επιπέδου που είχαν οι Ελληνες το 2009, προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας προς την κοινοβουλευτική του ομάδα που συνεδρίασε στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.
«Πιθανή έξοδος από το ευρώ θα τίναζε στον αέρα τη Δημοκρατία μας και θα κυοφορούσε τεράστιους κινδύνους σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα της χώρα μας», πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς.
Περιγράφοντας την κρισιμότητα των επόμενων δύο ψηφοφοριών, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με θετική ψήφο τελειώνουν αμετάκλητα τα σενάρια καταστροφής ενώ επανέλαβε ότι οι προωθούμενες περικοπές θα είναι οι τελευταίες.
Ο κ. Σαμαράς έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλο συμμάζεμα στο Δημόσιο προαναγγέλοντας ουσιαστικά απολύσεις. Είπε: «Η ασυδοσία του Δημοσίου τελειώνει. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για την εργασία τους και όμως εξακολούθησαν να πληρώνονται εις βάρος του συνόλου. Αλλοι κρίθηκαν επίορκοι και είτε έπεσαν στα χαμηλά και συνέχισαν να αμοίβονται. Εκατοντάδες οργανισμοί λειτουργούσαν χωρίς αντικείμενο. Όλα αυτά τελειώνουν. Τα τελειώνουμε εμείς αυτά όταν άλλοι προσπαθούν να τα κρατήσουν».
«Η ψήφιση των επόμενων περικοπών πρέπει να γίνει άμεσα γαι να πάρουμε την επόμενη δόση. Δεν παλεύουμε μόνο για την εκταμίευση της δόσης. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 31,5 δισ., ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός που αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε: «Λένε ψέμματα όσοι υποστηρίζουν ότι αυτή αφορά μόνο τους τραπεζίτες. Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει οικονομία. Επιστρέφουμε στην εποχή του λίθου».
Θερμά λόγια και αλλά και μήνυμα προς ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός και προς του βουλευτές του ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού περιγράφοντας μάλιστα την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου.
«Μαζί μας είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις που παρά τις διαφορές και τις τριβές του παρελθόντος, παλεύουν και εκείνες για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Και μαζί αφήνουμε πίσω όλους εκείνους που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω. Δημιουργούμε την αναγκαία ευρωπαϊκή συνείδηση», σημείωσε.
Κλείνοντας, ανέφερε: «Από τη δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί, και η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε τι έλεγαν Ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Υπήρχαν κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τώρα οι περισσότεροι στοιχηματίζουν για την παραμονή. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι, που είμαστε, τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση;»
"Εθνος"