Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ένα “υπεράνθρωπο” ρεκόρ


Stig_SeverinsenΈνα εντυπωσιακό ρεκόρ έσπασε ο Δανός Στίγκ Σεβερίνσεν, ετών 39, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό για 22 ολόκληρα λεπτά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο του ρεκόρ των 20 λεπτών και 10 δευτερολέπτων, προσπάθεια την οποία είχε τότε είχε εκτελέσει με τη συντροφιά καρχαριών, καθώς είχε βυθιστεί σε μια δεξαμενή γεμάτη με αυτούς.


Αυτή τη φορά, ο Δανός “υπεράνθρωπος” όπως τον αποκαλούν πολλά πρωτοσέλιδα της Δανίας, βυθίστηκε σε μια δεξαμενή προπόνησης για δύτες, όπου και παρέμεινε κάτω απο την επιφάνεια του νερού για 22 λεπτά. Πριν βουτήξει βέβαια είχε αναπνεύσει καθαρό οξυγόνο από έναν ειδικό αναπνευστήρα που είχε τοποθετηθεί στη πισίνα. Όπως δήλωσε και ο ίδιος το εγχείρημα αυτό απαιτεί πολύ προπόνηση, προσπάθεια και συγκέντρωση. Ο Στιγκ δήλωσε ότι χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές χαλάρωσης, που ο ίδιος τις αποκαλεί ” διαλογισμός κάτω από το νερό”. Συγκεκριμένα αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την ανάκληση  παιδικών αναμνήσεων και την συγκέντρωση σε ειδικές αποτυπωμένες εικόνες, όπως στη περίπτωση του Στιγκ, εικόνες με δελφίνια και καρχαρίες.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο ρεκόρ που κατάφερε να θέσει, αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό και επίτευγμα για τον ίδιο, παρότι όπως δήλωσε χαμογελώντας, θα προσπαθήσει να το καταρρίψει και αυτό. Μέχρι τότε μένει η πρόκληση για όλους τους άλλους επίδοξους “υπερανθρώπους”, και φυσικά η απορία σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς…μα πως στο καλό το καταφέρνουν;