Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Τσίπρα με τον Γερμανό πρεσβευτή με θέμα τη λιτότητα


Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση στη χώρα, ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα Βόλφγκανκ Ντολτ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, που έγινε έπειτα από αίτημα του Γερμανού διπλωμάτη.

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιάννης Δραγασάκης, διήρκησε μία ώρα και εστιάστηκε στην οικονομική κρίση, στο αδιέξοδο του εφαρμοζόμενου προγράμματος και στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
 Από την πλευρά των κ.κ. Τσίπρα και Δραγασάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημάνθηκε ότι η εφαρμογή του νέου πακέτου λιτότητας που προβλέπει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, καθώς και ο προϋπολογισμός «θα οδηγήσουν σε νέα ελλείμματα και περαιτέρω απαιτήσεις για νέες περικοπές δαπανών, μισθών, συντάξεων και του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού. Τονίσθηκε η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ανάγκη αντιμετώπισής του στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής ρύθμισης, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσα από Ειδική Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής».