Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ένδικα μέσα κατά ΚΤΕΛ αν δεν αρχίσουν δρομολόγια


Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν δεν ανακληθεί άμεσα η διακοπή δρομολογίων εντός του νομού

 Με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ο δήμος Βόλβης καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης να διακόψουν τα δρομολόγια τους εντός του νομού Θεσσαλονίκης, επικαλούμενη έλλειψη κονδυλίων για την αγορά πετρελαίου κίνησης.

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης κατά τη συνεδρίαση του χθες Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε ομόφωνα να προστατέψει με κάθε μέσο το ύψιστο δικαίωμα των πολιτών: της απρόσκοπτης μεταφοράς από και προς τους χώρους κατοικίας τους.
Σε περίπτωση μάλιστα που δεν αρχίσουν σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 τα υπεραστικά δρομολόγια, τότε ο δήμος Βόλβης θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα κατά των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Παρών στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν και ο κ. Στέλιος Σισκούδης, αντιδήμαρχος του δήμου Λαγκαδά, ο οποίος δήλωσε ότι και ο δήμος Λαγκαδά θα συνυπογράψει οποιαδήποτε νομική ενέργεια που θα προασπίζει τα δικαιώματα των κατοίκων.
Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης επισημαίνει ότι: «Ο δήμος Βόλβης είναι αλληλέγγυος σε οποιαδήποτε δίκαιο αίτημα διεκδίκησης. Είναι όμως κατηγορηματικά αντίθετος σε αιφνιδιαστικές ενέργειες διαμαρτυρίας που πλήττουν άμεσα τη ζωή των πολιτών. Είναι απαράδεκτο να εμποδίζεται η μετακίνηση των πολιτών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα η παρεμπόδιση της μεταφοράς των εργαζομένων σε χώρους εργασίας, σε μια τόσο δυσχερή οικονομικά περίοδο, όταν η χώρα μας μαστίζεται από την υψηλή ανεργία, αποτελεί απίστευτη αντικοινωνική ενέργεια. Δεν θα ανεχθούμε να παίζει κανένας με την υγεία και την εργασία των δημοτών μας, όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματα του. Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να προστατέψουμε με κάθε τρόπο τους πολίτες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».