Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στο… ψυγείο οι Αστυνομικές Σχολές


astynomikes sxolesΣε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται και το «σίγουρο επάγγελμα που εξασφάλιζαν ως τώρα οι αστυνομικές σχολές. Η μέχρι τώρα σχολή που σάρωνε τις πανελλαδικές εξετάσεις τα τελευταία χρόνια αναμένεται να μπει στο «ψυγείο»

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει χιλιάδες μαθητές της τρίτης λυκείου που ετοιμάζονται ήδη για τις εξετάσεις να αλλάξουν… ρότα προετοιμασίας και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σπουδές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δε θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις για τα έτη
2013 και 2014, διότι η ανεπίσημη απάντηση «δείχνει» προς το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ήδη ψηφίστηκε, και μιλά για μηδέν προσλήψεις στο υπουργείο τη διετία αυτή.
Αν και το θέμα συζητείται έντονα πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα στελέχη δεν έχουν επίσημα τοποθετηθεί για τα νέα δεδομένα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), από την πλευρά της, ζητά διευκρινίσεις για το αν θα θιγούν και αστυνομικοί που υπηρετούν και ετοιμάζονταν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Ο νόμος προβλέπει ότι οι σχολές θα δεχθούν νέους σπουδαστές το 2015 και το 2016, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται στα επίπεδα του 2012, δηλαδή 580 άτομα πανελλαδικά.