Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μπάχαλο στη Βουλή μετά από απεργία - εξπρές των υπαλλήλων της

Στο ενιαίο μισθολόγιο θα ενταχθούν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου από την 1η Ιανουαρίου 2013 χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ειδικότερες ρυθμίσεις του κανονισμού της Βουλής για τις αποδοχές τους.Αυτό προέκυψε από νομοτεχνική αλλαγή που επέφερε χθες το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου η διατύπωση είχε ως εξής:
Στο μισθολόγιο , βαθμολόγιο του Δημοσίου εντάσσονται οι “οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της, το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.».
Με παρέμβαση του ο κ. Στουρνάρας γνωστοποίησε πως από το εδάφιο διαγράφεται η φράση “σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής”.
Στην αίθουσα επικράτησε αναταραχή και πολλοί βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν ότι καταργείται το αυτοδιοίκητο της Βουλής για να διευκρινίσει ο υπουργός ότι με την διαγραφή της φράσης το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις και στους υπαλλήλους της Βουλής.
Αποτέλεσμα της τροπολογίας Στουρνάρα ήταν οι υπάλληλοι της Βουλής να κηρύξουν από τις 7.00 το απόγευμα στάση εργασίας με διαδικασίες - εξπρές και ενώ η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου βρίσκεται σε εξέλιξη
"Εθνος"