Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά των χρυσωρυχείων στη Θεσσαλονίκη


Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Περίπου 2.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και τη Θράκη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης και παρέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο του δημάρχου Γ. Μπουτάρη. 

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν πορεία και μέσω των οδών Μ. Ανδρόνικου, Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη, κατευθύνθηκαν στη Λ. Κουντουριώτου, επί της οποίας βρίσκεται το Καναδικό προξενείο, όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα. Η πορεία κατέληξε στο Λευκό Πύργο, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.  
«Η σημερινή κινητοποίηση μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό μήνυμα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, που πρόκειται να βγάλει την απόφασή του ως το τέλος του χρόνου. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στα βουνά της Χαλκιδικής, όπου αν πραγματοποιηθεί η “επένδυση”, όχι μόνο θα καταστραφούν δάση και αποθέματα νερού, αλλά και θέσεις εργασίας στον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη δασοκομία, τη μελισσοτροφία, ενώ η αέρια ρύπανση (κύρια διοξείδιο του θείου που προκαλεί όξινη βροχή) προβλέπεται να φτάνει έως και τη Θεσσαλονίκη εάν πνέουν ανατολικοί άνεμοι», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Οδυσσέας Χιλιτίδης, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
"Πρώτο Θέμα"