Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Έντονες ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ


Καθώς πλησιάζουμε στην ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου με τα μέτρα του νέου Μνημονίου, πυκνώνουν και πολλαπλασιάζονται οι παρασκηνιακές κινήσεις των κομμάτων. Με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς φαίνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναλάβει να σηκώσει πάνω του ένα μεγάλο μέρος από το πολιτικό βάρος της απόφασης να ψηφιστούν τα μέτρα, ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους στενούς συνεργάτες του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε αιφνιδιαστική σύσκεψη, προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση των εξελίξεων και των δεδομένων που διαμορφώνονται. Στη σύσκεψη συμμετέχουν η Φώφη Γεννηματά και οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να έχει ζητήσει να υπάρξει και συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συζητηθούν βελτιώσεις τις οποίες επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ, όπως στο θέμα των ΑΜΕΑ και του ΕΟΠΥΥ, καθώς και σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά και τους αγρότες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αναφορικά με τους “ύποπτους” να μην ψηφίσουν τα μέτρα βουλευτές, Σκανδαλίδης και Κουτσούκος φέρονται να εμμένουν στη γραμμή της αποχής, Κεγκέρογλου και Γκερέκου βρέθηκαν υπό στενό μαρκάρισμα, ενώ προβληματισμένος συνεχίζει να ειναι ο Μάρκος Μπόλαρης.