Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο Κουβέλης προανήγγειλε… ανασχηματισμό!


Fotis-KouvelisΜε τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Φώτης Κουβέλης άνοιξε διάπλατα παράθυρο ανασχηματισμού, παραδεχόμενος ότι στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το θέμα της καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης, που εκ των πραγμάτων αφορά… τη σύνθεσή της.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμανε ακόμη ότι η συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά είχε σαν κύριο αντικείμενο την αυριανή Σύνοδο του Eurogroup καθώς και τη Σύνοδο Κορυφής που ακολουθεί στις Βρυξέλλες.
“Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την τρέχουσα εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να εκταμιευτεί τουλάχιστον η δόση των 31, 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλονται στην Ελλάδα.
“Είναι μια εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων από την πλευρά της χώρας μας”, επεσήμανε, θυμίζοντας ότι στην ευρωπαϊκή ατζέντα ακολουθεί η συζήτηση για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενόψει του κοινοτικού προϋπολογισμού.
Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ακόμη ότι την κυβέρνηση την απασχολεί το θέμα της ανάπτυξης, μιας και επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αιμοδότηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αγορά. Με βασικό στόχο την ανάσχεση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στη συνέχεια, και εκτός μικροφώνου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθάρισε σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συναίνεσης στο αίτημα της τρόικας για άλλες 20.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014.