Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Το ΙΚΑ προχωρεί σε 500 απολύσεις


apolyseis
Απολύσεις 500 εργαζομένων αναμένεται να κάνει το ΙΚΑ, βάσει οκτώ αποφάσεων που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας κρίνοντας ότι η διάταξη με την οποία προσελήφθησαν στο ίδρυμα είναι αντισυνταγματική.

Ειδικότερα οι 500 εργαζόμενοι , το έτος 2010, είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσληφθούν  στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Ωστόσο εκείνη την χρονική περίοδο είχε δρομολογηθεί η αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις
Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, με το Ν. 3899/2010 οι επιτυχόντες για πρόσληψη στην ΑΤΕ μετατέθηκαν και προσελήφθησαν στο ΙΚΑ, όπου υπήρχε άμεση ανάγκη προσωπικού, για τη λειτουργία του πρώτου κρατικού ασφαλιστικού ιδρύματος τη χώρας.
Όμως, αυτό είχε ως συνέπεια να παραμείνουν εκτός του ΙΚΑ αντίστοιχος περίπου αριθμός προσώπων που είχαν ήδη πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για πρόσληψη προσωπικού στο ασφαλιστικό ίδρυμα.
Ο  νόμος που προβλέπει την μετάταξη των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ,  έκρινε το Διοικητικό  Εφετείο Αθηνών ότι είναι αντισυνταγματικός.
Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό, που αφορούσε το ΙΚΑ, οι οποίοι, όμως, ουδέποτε προσλήφθηκαν στο ασφαλιστικό ίδρυμα, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.