Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Καζάνι που βράζει η Ευκαρπία για τα σκουπίδια


Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης και της δημοτικής αρχής του Παύλου Μελά στο χώρο όπου κατασκευάζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία.Κάτοικοι και αντιπροσωπεία του δήμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο χώρο του ΣΜΑ και απαίτησαν εκ νέου από τον εργολάβο να σταματήσει τις εργασίες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Φοίνικα, πραγματοποίησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μίμης Φωτόπουλος.
Συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, με αφορμή την τελική αδειοδότηση και την έκδοση άδειας κτιριακής επέκτασης του ΣΜΑ.«Καταφέραμε να λειτουργεί ο ΣΜΑ του Φοίνικα, με μηχανήματα παλαιού τύπου, δίπλα σε κατοικίες, νοσοκομεία και επιχειρήσεις, χωρίς να ενοχλείται κανείς. Πόσο μάλλον να κατασκευαστεί ένας ΣΜΑ τελευταίας τεχνολογίας στην Ευκαρπία», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος
newsit