Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Χατζησωκράτης: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται


Η ΔΗΜΑΡ  συνεχίζει να κρατά σθεναρή στάση με στόχο να καμφθούν οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά, όπως τόνισε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Δημήτρης Χατζησωκράτης, στο MEGA.

“Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, εγώ κρατώ από τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά τη διατύπωση ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται γιατί έτσι είναι. Εμείς επιμένουμε ιδιαιτέρως πάνω στο ζήτημα αυτό των εργασιακών διότι η κατάσταση στη χώρα μετά από το μνημόνιο 2 στα εργασιακά δεν πάει παραπέρα, δηλαδή όλα μπορεί να πάνε παραπέρα αλλά είναι τέτοιο που παρουσιάζει μια χώρα της Ευρωζώνης που έχει εργασιακές σχέσεις που δεν είναι λογικό να πάνε παραπέρα”, είπε χαρακτηριστικά.
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι αν η τρόικα επιμείνει στις απαιτήσεις της θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να κάνει μια ακόμα προσπάθεια σε υψηλό επίπεδο.
“Το πακέτο το απορρίπτουμε γιατί εάν μπείτε στις λεπτομέρειες θα δείτε πράγματα που δεν τα είχαμε φανταστεί”, τόνισε ο κ. Χατζησωκράτης, ο οποίος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Στουρνάρας, πως θα πάει τα μέτρα στη βουλή κι ας κάνει ότι θέλει ο Κουβέλης, υπογράμμισε ότι αυτές οι κουβέντες ειπώθηκαν εν θερμώ.
Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο Σαμαράς μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: “Είναι μια προσέγγιση που δεν την έχει κάνει μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς, βεβαίως πρέπει να πω ότι δεν είναι και τόσο ευχάριστο αυτό στα αυτιά και άλλου εταίρου να το ακούει αλλά κρατάει τη θετική διάσταση, αυτό που σας είπα, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Η ΔΗΜΑΡ με την επιλογή της να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχει κάνει το μεγαλύτερο τόλμημα που θα μπορούσε να κάνει κόμμα της Αριστεράς τα τελευταία χρόνια”, τόνισε ο κ. Χατζησωκράτης αναφερόμενος εμμέσως στην θέση του προωθυπουργού ότι την χώρα θα την σώσουν όσοι το τολμήσουν, ενώ σχετικά με πιθανή αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα υπογράμμμισε: “Δεν υπάρχει στο μυαλό μας κάτι τέτοιο, αυτό που υπάρχει στο μυαλό μας και τραβάει όλη μας την ενέργεια, είναι πως αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει να πετύχει και να πάρει το διαβατήριο”.