Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Τάγματα εφόδου σπέρνουν τη βία στην ΕλλάδαΤσίπρας: Τάγματα εφόδου σπέρνουν τη βία στην Ελλάδα


REPORTER
Τις συνέπειες της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα μέσω των Μνημονίων και τις απειλές κατά της Δημοκρατίας, περιγράφει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Τσίπρας σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland», τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να «επανασταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ ότι αρνείται να επαναφέρει στο προσκήνιο μια συμφωνία, όπως εκείνη του Λονδίνου για το Χρέος το 1953, η οποία ουσιαστικά απάλλαξε τη Γερμανία από το δανειακό βάρος της.
Επίσης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι:
-Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξάνεται διαρκώς. Είναι πλέον εκτός ελέγχου και μη βιώσιμο.
-Η Ελλάδα κατεβαίνει συνέχεια την κλίμακα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, παρά την απότομη, σημαντική και συνεχιζόμενη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.
-Μεγάλες επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας.
Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η «η λιτότητα δεν είναι η λύση στην κρίση. Η ίδια είναι η κρίση και θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά και της Ευρωζώνης συνολικά». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι το φάντασμα της Βαϊμάρης προβάλλει στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με τον ίδιο στα πρόθυρα μιας οξείας ανθρωπιστικής κρίσης. «Μελανοχίτωνες και τάγματα εφόδου ήδη σπέρνουν τη βία στους δρόμους της Αθήνας και των χωριών της Ελλάδας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στο άρθρο του
Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη να επανασταθεροποιηθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη και για να γίνει αυτό, πρέπει να αποσταθεροποιηθεί ο νεοφιλελευθερισμός, όπως λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Πρέπει να αφαιρέσουμε τη νεοφιλελεύθερη ροπή από τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, να βγάλουμε την Ευρωζώνη από την παγίδα της λιτότητας και της ύφεσης, να αναθεωρήσουμε τον τρόπο λειτουργίας της και να αντιστρέψουμε τη de facto διαίρεσή της ανάμεσα στον πιστωτικό Βορρά και τον χρεωστικό Νότο. Μια νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία είναι το κοινό καθήκον μας».