Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η ατάκα του Ομπάμα που “έγραψε”


Μπορεί τα προεδρικά ντιμπέιτ στις ΗΠΑ να μην μας έδωσαν τον τελικό νικητή, μας πρόσφεραν όμως αξιομνημόνευτες ατάκες και άφθονες δόσεις γέλιου.
Στην προηγούμενη τηλεμαχία ήταν τα «κλασέρ γεμάτα από γυναίκες» του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Mitt Romney, που φρόντισαν να μας διασκεδάσουν. Και αυτή την φορά ήταν η εύστοχη ειρωνεία του Προέδρου Obama αυτή που κατόρθωσε να ταξιδέψει ανά τον κόσμο.

Ο διάλογος ανάμεσα στους δύο μονομάχους αφορούσε στην στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ.
Ο Romney κατηγόρησε τον Obama για τον μειωμένο προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα για το γεγονός ότι ο αριθμός των πλοίων είναι ο μικρότερος από το 1917 και έκτοτε.
Ο τελευταίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και απάντησε με το γνωστό του περιπαιχτικό βλέμμα: «Νομίζω ότι ο κυβερνήτης Romney δεν έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο για να μάθει πώς λειτουργεί ο στρατός μας. Ανέφερε π.χ. ότι το ναυτικό μας διαθέτει λιγότερα πλοία από το 1916 (1917). Λοιπόν, κύριε κυβερνήτη, επίσης έχουμε λιγότερα άλογα και ξιφολόγχες»!
Δεν ξέρουμε αν ο Barack Obama καταφέρει σε δύο βδομάδες να πετύχει την ανανέωση της θητείας του, το σίγουρο όμως είναι πως σε αντίθετη περίπτωση θα μας λείψει τουλάχιστον η ευφυΐα του. Όσο για τον κυβερνήτη Romney, σίγουρα δεν συναγωνίζεται τον αμίμητο Goerge W. σε γραφικότητα, αλλά έχει κι αυτός τις στιγμές του!