Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Οδηγίες Σαμαρά προς τους υπουργούς


Τις βασικές κατευθύνσεις προς τους  υπουργούς του έτσι ώστε να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και να ολοκληρωθούν τα πάντα μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια έθεσε ο Πρωθυπουργός στη μαραθώνια συύσκεψη που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και ολοκληρώθηκε μετά από 7 σχεδόν ώρες. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας αλλά και πολλών τεχνοκρατών που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την τρόικα και τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά ζήτησε να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο που απομένει μέχρι το Γιούρογκρουπ στις 12 Νοεμβρίου αλλά και να καθοριστούν οι κινήσεις  της Αθήνας στους ενδιάμεσους σταθμούς με στόχο να διασφαλιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις πριν τις 16 Νοεμβρίου όπου και τελειώνουν τα ταμειακά αποθέματα.
Ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα και να προχωρήσουν όλα ομαλά ώστε να μην κινδυνεύσει το μέλλον της χώρας καθώς είναι σαφές πως έστω και μια καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης θα τινάξει τα πάντα στον αέρα. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση τόνισε πως ” έγινε ένας πολύωρος συντονισμός, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη”.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε εκτενής συζήτηση και στην πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα εργασιακά με τον Γιάννη Βρούτση να εμφανίζεται αισιόδοξος. ” Για τα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών θεμάτων, αυτό που θέλω να σας πω και να επιβεβαιώσω, ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά” είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Βενιζέλο όσο και τον κ. Κουβέλη για τη στήριξή τους.