Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφη ο Κ. Βαξεβάνης


Σε σπίτι της οδού Πόντου στη Δροσιά Αττικής συνελήφθη στις 11 σήμερα το πρωί ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης, παρουσία εισαγγελέα και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων καταθετών που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο κ. Βαξεβάνης ανέφερε ότι προτίθεται να εμφανιστεί μόνος του στην Εισαγγελία ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση των αρχών και παραθεσμική λειτουργία με στόχο τη σύλληψή του.
Απαντώντας στην κατηγορία που αντιμετωπίζει περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, υποστηρίζει ότι στο δημοσίευμα δεν υπάρχει δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, αφού, όπως ισχυρίζεται οι συναλλαγές με τις τράπεζες δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο, ενώ δίπλα στα ονόματα της λίστας δεν αναγράφονται ποσά.
«Πολιτική δίωξη» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Δυστυχώς», σχολιάζει, «η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν».
"Εθνος"