Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στουρνάρας, το ΠΑΣΟΚ και… το μέλλον


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Επί… προσωπικού φαίνεται να εξελίσσεται μια υπόγεια πολιτική κόντρα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιάννη Στουρνάρα.
 Με αναφορές στο παρελθόν, και προβολή στο μέλλον που… δεν αργεί και τόσο πολύ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη διαδρομή του σημερινού Υπουργού Οικονομικών στην κορυφή της ατζέντας της επικαιρότητας.
Τεχνοκράτης, με πολιτικό ωστόσο αισθητήριο, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ρίζες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, από την εποχή που βρέθηκε στο πλευρό του Κώστα Σημίτη, προετοιμάζοντας την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Εφόσον λοιπόν σήμερα εξελίσσεται στον πιο αποτελεσματικό «σύμμαχο» του Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των διεθνών εταίρων, που χάθηκε μετά το 2009, δηλαδή από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, εκ των πραγμάτων θα έχει… ρόλο στο μέλλον του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται.
Η διαπίστωση αυτή προσλαμβάνει πρόσθετες και ευρύτερες διαστάσεις, αν σκεφτεί κανείς ότι παρατηρείται ήδη προχωρημένη κινητικότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ετοιμάζεται για το επόμενο και αυτόνομο βήμα, τον Γιώργο Φλωρίδη και τους άλλους «εκσυγχρονιστές» να… φλερτάρουν με την ιδέα, και το εσωτερικό του Κινήματος να «βράζει».