Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Καυγάδιζαν στο πιλοτήριο την ώρα της απογείωσης


 Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας κυβερνήτης της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas και ο συγκυβερνήτης του, ύστερα από έντονη λογομαχία στο πιλοτήριο για τις παραμέτρους της απογείωσης ενός Μπόινγκ 747 πριν από την πτήση Ντάλας-Μπρισμπέιν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sydney Morning Herald.

«Ενας κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεξάγεται έρευνα για το επεισόδιο αυτό στις 14 Αυγούστου στο αεροδρόμιο του Ντάλας (Τέξας)», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η πτήση για το Μπρισμπέιν, στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, αναβλήθηκε για τις 15 Αυγούστου, ωστόσο σύμφωνα με την Qantas, η αναβολή αυτή δε σχετίζεται με τον καυγά των δυο πιλότων.

«Η πτήση της 14ης Αυγούστου αναβλήθηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή του Ντάλας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Sydney Morning Herald αναφέρει ότι η Qantas χρειάστηκε να επιστρατεύσει νέο πλήρωμα όταν οι δυο κυβερνήτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

"Εθνος"