Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε ο Β. Ράπανος

Μείζονος σημασίας εμπλοκή συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας με την υποβολή παραίτησης του Βασίλη Ράπανου, για λόγους υγείας, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.
Η παραίτηση του κ. Ράπανου επιβαρύνει το κλίμα αβεβαιότητας που έχει ενσκήψει, λόγω και της ασθένειας του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά.

Η ασθένεια του κ. Ράπανου είναι σοβαρή. Ως εκ τούτου και μετά την επείγουσα διακομιδή του στο νοσοκομείο, την Παρασκευή που μας πέρασε, όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις από τον ειδικό ογκολόγο, ο οποίος και τον παρακολουθεί εδώ και καιρό, ο υπουργός Oικονομικών (δεν είχε ορκιστεί) αποφάσισε πως δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που συνεπάγεται ο υπουργικός αυτός θώκος σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

Ο κ. Σαμαράς είναι πλέον υποχρεωμένος να καταφύγει σε άλλη λύση αλλά του ανάλογου πολιτικού- επιστημονικού προφίλ.

Ήδη, τις δύο τελευταίες ημέρες υπήρξε μία σχετική κινητικότητα επί του θέματος και διάφορα ονόματα τεχνοκρατών με έξωθεν και έσωθεν καλή μαρτυρία ακούστηκαν.

Το ζήτημα είναι πως το πρόσωπο του νέου υπουργού οικονομικών θα πρέπει να τυγχάνει της αποδοχής και της στήριξης και των άλλων δύο «συνεταίρων», δηλαδή των κκ. Βενιζέλου και Κουβέλη.

Παρατίθεται η αποδοχή της παραίτησης από τον πρωθυπουργό:

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2012

Ο Πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας.

Στην επιστολή του προς τον κ. Βασίλη Ράπανο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα εξής:

Κύριο Βασίλη Ράπανο
Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς.