Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εξελέγη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ρεκόρ ψήφων πρόεδρος της Βουλής

Νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκλέχθηκε ο κ.Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ ψήφων από την Μεταπολίτευση έως σήμερα. Ειδικότερα από σύνολο 290 ψηφισάντων, οι 223 ψήφισαν τον κ. Μεϊμαράκη ενώ βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Κατά την πρώτη επίσημη ομιλία του ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του ενώ περιέγραψε και τις πρώτες αλλαγές στην λειτουργία του κοινοβουλίου που θα επιχειρήσει.
Ειδικότερα είπε ότι θα επιχειρήσει :
- Την προπαρασκευή των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές ώστε όταν φθάνουν στην Ολομέλεια να μην γίνονται αιφνίδιες αλλαγές. Στην ουσία ο νέος Πρόεδρος επιθυμεί το έργο της Ολομέλειας να περιοριστεί την ψήφιση και όχι στην επεξεργασία των ν/σ.
- την βελτίωση της ποιότητας του νομοθετικού έργου προκειμένου τα νομοσχέδια να μην έχουν ασάφειες και «σκοτεινά σημεία»\
- Να απαγορευτεί η κατάθεση τροπολογιών όταν το περιεχόμενό τους είναι άσχετο με τα νομοσχέδια
- Εκμετάλλευση τεχνολογίας και ηλεκτρονική ψηφοφορία.
- Να επανεξεταστούν ορισμένα βουλευτικά προνόμια «που δημιουργούν αρνητική εντύπωση στην κοινωνία» όπως βουλευτική ασυλία
Επιπροσθέτως,ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε να εργαστεί προκειμένου να ανατραπεί η αρνητική εικόνα που αντανακλά το κοινοβούλιο στην κοινωνία, εξήγησε ότι η χώρα διέρχεται την δυσκολότερη φάση της κρίσης και επισήμανε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε».