Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Επικοινωνία Ερντογάν με Σαμαρά-Αβραμόπουλο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε απόψε το βράδυ ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ νωρίτερα υπήρξε επικοινωνία του κ. Ερντογάν και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όπως διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, ενώ οι δυο ηγέτες συζήτησαν και την επαναδραστηριοποίηση των κοινών συνεδριάσεων μελών των δυο κυβερνήσεων, στο πλαίσιο της καλύτερης συνεργασίας και συνεννόησης. Οι επιμέρους λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε επικοινωνία που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σχετίζονται με προσωπική φιλία από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας κιόλας, όταν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, με την ιδιότητα του δημάρχου Αθηναίου, είχε επικεφτεί στις φυλακές της Τουρκίας τον τότε δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε υποστεί θύμα πολιτικής δίωξης από την τουρκική ηγεσία, λόγω των ισλαμικών αρχών που πρεσβεύει.