Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τα “μαρτύρια” του Ιουνίου

Ο φετινός Ιούνης είναι ένας δύσκολος μήνας για όλους. Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για τις νέες εκλογές. Στην Πολωνία η εθνική Ελλάδας δίνει τον δικό της αγώνα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ελληνίδες και Έλληνες καλούνται, την ώρα που ο υδράργυρος πιάνει σιγά σιγά κόκκινο, να τρέχουν για την καθημερινότητα, να «βουτούν» για μια στάλα δροσιάς στις παραλίες, να αποφασίσουν τι τελικά θα ψηφίσουν και να παρακολουθούν τους αγώνες του Εuro. Πολλά και όλα μαζί!

Το μαρτύριο της μέσης Ελληνίδας, ποιό άλλο; Για 3 εβδομάδες η κεντρική τηλεόραση θα είναι κολλημένη στο δημόσιο κανάλι που μεταδίδει τους αγώνες του Euro. Τις πρώτες μέρες, 2 αγώνες καθημερινά, που σημαίνει το σαλόνι ή το μπαλκόνι, «πιασμένο» από τις 19.00 έως και τις 24.00. Με λίγα λίγια, πάνε οι τούρκικες σειρές, οι ελληνικές ταινίες ή σειρές και κάθε άλλη επιλογή γυναικείας αρεσκείας… Πραγματικό αδιέξοδο, καλοκαιριάτικα.
Σκεφτείτε όμως και το μαρτύριο του άνδρα! Να θέλει να παρακολουθήσει έναν αγώνα, να είναι αναγκασμένος να ανέχεται την μουρμούρα, την γκρίνια και ότι άλλο σκεφτεί η σύντροφός του, ειδικά την ώρα των μεταδόσεων. Ή το άλλο; Όλες τις δουλειές θα βρεί, η ευλογημένη, να τις κάνει την ώρα του αγώνα και μπροστά από την τηλεόραση! Πάνω στη φάση για γκολ, που περίμενε, ο άμοιρος, έναν ολόκληρο αγώνα να μπεί! Πραγματικά δεν τις καταλαβαίνω αυτές τις γυναίκες!
Αφήστε που όλες οι κοινές εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε ώρα αγώνα! Πείτε μου τι να κάνει ο άνδρας του σπιτιού! Θα πρέπει να είναι συνεχώς στο I-phone κινητό του, ή να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με κάποιον κοντινό τηλεοπτικό δέκτη που να δείχνει τον αγώνα. Όλοι οι γάμοι, οι δεξιώσεις και οι συναθροίσεις τώρα έπρεπε να γίνουν; Οι υποψήφιοι που στέλνουν SMS και προσκλήσεις δεν γνωρίζουν πως έχει Euro; Ε, είπαμε ένας προγραμματισμός βρε αδερφέ!
Υπομονή, το Euro είναι κάθε 4 χρόνια! Ναι εντάξει, σε 2 χρόνια είναι και το μουντιάλ! Καλά, κάθε μονή χρονιά έχει και Eurobasket! Ώχου, ναι υπάρχουν και ολυμπιακοί αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα κ.α. Είπαμε από τέλη Αυγούστου, προκριματικά Champions League, το φθινόπωρο κάθε Τρίτη και Τετάρτη, αγώνες Champions League, Σάββατο – Κυριακή πρωτάθλημα… Ε, δεν τις καταλαβαίνω τις γυναίκες… (της συζύγου μου συμπεριλαμβανόμενης). Όλα δικά τους τα θέλουν! Καλοκαιρινό μαρτύριο…!!!