Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η ολική επαναφορά του Μεϊμαράκη

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου, κυρίως όμως εκείνες της 17ης Ιουνίου, σηματοδότησαν την ολική επαναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο προσκήνιο του εσωκομματικού πεδίου για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο άλλοτε Γραμματέας της Ρηγίλλης και πρόεδρος πλέον του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ανέλαβε την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ. Και πιστώνεται από τον Αντώνη Σαμαρά την αυξημένη συσπείρωση που παρουσίασε η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή, τόσο στην περιφέρεια όσο και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στέλεχος ευρύτερης αποδοχής στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ήταν εκείνος που κινητοποίησε μια σειρά από παράγοντες του κόμματος στο μεσοδιάστημα των δυο εκλογικών αναμετρήσεων, και πολλαπλασίασε τη δυναμική της Συγγρού στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι εκείνος ο οποίος, μαζί με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, στενό και διαχρονικό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβαν να εκπροσωπήσουν τη Νέα Δημοκρατία στις τελικές διαπραγματεύσεις με τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τη συμφωνία επί του προγραμματικού πλαισίου συγκρότησης της νέας κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.