Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Υγεία: Σήμερα αποφασίζουν τα Φαρμακεία

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, μετά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα λάβουν τα χρωστούμενα μέχρι τις 5 Ιουλίου.
Πρόκειτια για το μόνο φαρμακευτικό σύλλογος της χώρας που δεν χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ, επί έξι συνεχείς εβδομάδες.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας σε μια μαραθώνια και θυελλώδη συνέλευσή τους την Τετάρτη 21 Ιουνίου είχαν ψηφίσει –με οριακή πλειοψηφία- τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Σε έντονο κλίμα αναμένεται να διεξαχθεί και η σημερινή συνεδρίαση στον ΦΣΑ. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κώστας Λουράντος, εκφραστής της σκληρής γραμμής , συσχετίζει την παύση των κινητοποιήσεων του συλλόγου με την ολική αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ, τόσο για το τρέχον έτος (125 εκατ. ευρώ) όσο και για το έτος 2011 (270 εκατ. ευρώ σε όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους). Σημειωτέον όμως ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ για το 2011 προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας έχουν μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών διότι αφορούν χρέη των επί μέρους ταμείων που εντάχθηκαν στον ενιαίο ασφαλιστικό οργαν

www.sofokleousin.gr