Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε η πρωθυπουργία Σαμαρά

Μετά από κοπιώδεις διαπραγματεύσεις δυο ημερών, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε και επισήμως το απόγευμα τα ηνία της εξουσίάς, καθώς ορκίστηκε πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νικητής των εκλογών της 17ης Ιουνίου, εξασφάλισε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά και τις σημερινές συναντήσεις που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να καταθέσει στον Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή, να τον ενημερώσει για την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων με τα άλλα κόμματα, και να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Οι εξελίξεις πλέον τρέχουν με ραγδαίο ρυθμό, καθώς ο νέος Πρωθυπουργός θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στο Eurogroup για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Στη συνάντηση θα είναι παρόντες και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.