Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Νεκρός πυροσβέστης στον Ασπρόπυργο

Πυροσβέστης ηλικίας 28 ετών έχασε τη ζωή του σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ελευσίνα. Όπως έγινε γνωστό, αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες και παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, δεν στάθηκε δυνατόν να σωθεί.
Πρόκειται για τον Χρίστο Χαϊδά, 28 ετών, ο οποίος, όπως είπαν συνάδελφοί του, έπεσε στο έδαφος και τον διακόμισαν στο νοσκομείο του Θριασίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο πυροσβέστης ήταν οδηγός του περιφερειάρχη Αττικής.

Όπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο πυροσβέστης εισήχθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών χωρίς σφυγμό. Έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα και επί μία ώρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Άλλοι δύο πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, απ΄όπου πήραν εξιτήριο το απόγευμα.Ο ένας αντιμετώπιζε οφθαλμολογικό πρόβλημα και ο δεύτερος αναπνευστικό.
Η φωτιά στον Ασπρόπυργο εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μελίσσια και λόγω των ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.
Πέρασε μέσα από περιοχή στην οποία υπάρχουν αποθήκες, εργοστάσια και σπίτια και έφτασε έως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Οι φλόγες πέρασαν τον εξωτερικό φράκτη και προχώρησαν, αλλά αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως από την πυροσβεστική υπηρεσία της μονάδας.
Για την κατάσβεσή της στάλθηκαν επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση σχετικά με το θάνατο πυροσβέστη στον Ασπρόπυργο:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του 28χρονου πυροσβέστη, την ώρα που έδινε τη μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροπύργου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Εν τω μεταξύ, φωτιά εκδηλώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα σήμερα σε δασική έκταση στον Άγιο Αντώνιο της Σαλαμίνας και για την κατάσβεσή της στάλθηκε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Όπως τόνισαν δημοτικοί παράγοντες, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, αλλά δεν έχουν εικόνα της καταστροφής που έχει συντελεστεί.