Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δήμος Βόλβης. Όχι στη μάστιγα των ναρκωτικών

Με σειρά εκδηλώσεων ο δήμος Βόλβης έστειλε το δικό του μήνυμα την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Άθληση, ενημέρωση και πολιτισμός είναι ορισμένα από τα αντίδοτα στον απατηλό «παράδεισο» των ναρκωτικών. Ο δήμος Βόλβης έστειλε αυτό το μήνυμα την Τρίτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με διαδοχικές εκδηλώσεις που σηματοδοτούν μια εναλλακτική πρόταση στο ακανθώδες πρόβλημα.

Η αρχή έγινε με μια ποδηλατοδρομία, στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, οι οποία ξεκίνησαν από το αμφιθέατρο του Σταυρού και διαμέσου του πεζόδρομου των Νέων Βρασνών, έφτασαν στον πεζόδρομο της Ασπροβάλτας για να επιστρέψουν πάλι στην αφετηρία τους στο Σταυρό.
Ακολούθησε ενημερωτική ομιλία για τα ναρκωτικά από τον ιατρό και δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Θωμά, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί δημότες.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν αργά το βράδυ, με τραγούδια από τη νεανική χορωδία της μουσικής σχολής του δήμου Βόλβης και τη συναυλία του «Μουσικού Συνεργείου» στο αμφιθέατρο του Σταυρού.   
 Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε γονείς και νεολαία για μια από τις μεγαλύτερες πληγές που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, τη μάστιγα των ναρκωτικών. Μπορούμε όχι μόνο να συμβάλουμε στην ενημέρωση, αλλά και να καταδείξουμε με συμβολικό τρόπο, ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μπορούν να «νικήσουν» κάθε επικίνδυνη εξάρτηση».