Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χτύπησε ξανά σε Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά η σπείρα των αναλήψεων

Διπλό χτύπημα σε Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά πραγματοποίησαν χθες μέλη της «σπείρας των αναλήψεων», αρπάζοντας από εργολάβο και ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων το ποσό των 175.000 ευρώ.
 Του Κώστα Καντούρη

kantouris@hotmail.com


Η πρώτη ληστεία έγινε στις 10.20 το πρωί στο πεζοδρόμιο της οδού Μοναστηρίου, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε 50χρονο εργολάβο που αναλαμβάνει έργα του ΟΣΕ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένας άντρας τον πλησίασε και άρπαξε τη χάρτινη σακούλα που κρατούσε και στην οποία είχε βάλει ποσό 105.000 ευρώ. Ο δράστης, που δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε συνεργός του, και διέφυγε.
Ο άτυχος 50χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και λίγα λεπτά αργότερα κατέρρευσε από την ένταση. Η ασφάλεια συγκέντρωσε μαρτυρίες με τα χαρακτηριστικά των δραστών και γίνονται αναζητήσεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ληστές να είχαν εσωτερική πληροφόρηση, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα ο 50χρονος είχε πάρει τα χρήματα από το ταμείο του ΟΣΕ και κατευθυνόταν σε υποκατάστημα τράπεζας, για να τα καταθέσει.
Την ίδια ώρα παρόμοια ληστεία έγινε στο Λαγκαδά με θύμα μία 50χρονη ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Δύο άγνωστοι δράστες με αυτοκίνητο έκλεισαν το δρόμο, έσπασαν το τζάμι της πόρτας του Ι.Χ. της γυναίκας και άρπαξαν φάκελο με 69.300 ευρώ. Η 50χρονη, όπως είπε στους αστυνομικούς, σκόπευε να καταθέσει τα χρήματα, που αποτελούσαν τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών, σε τραπεζικό υποκατάστημα.

ΚΑΒΑΛΑ Σκηνές αστυνομικής ταινίας
Πυροβολισμούς, μέχρι και ρίψη χειροβομβίδας, είχε το σκηνικό ληστείας σε παραλιακό μπαρ των Ελευθερών Καβάλας το βράδυ της Κυριακής. Άγνωστος φορώντας κουκούλα εισέβαλε στο κατάστημα και με απειλή όπλου άρπαξε από τον ιδιοκτήτη 2.000 ευρώ. Βγαίνοντας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και έφυγε με Ι.Χ.
Ο ιδιοκτήτης μαζί με φίλο του τον καταδίωξαν, αλλά σε επαρχιακό δρόμο δέχτηκαν τα πυρά του ληστή, ο οποίος δεν δίστασε να τους πετάξει χειροβομβίδα, καταστρέφοντας το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου του θύματος.