Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ!!

 Στο Προξενείο της Στουτγάρδης συγκεντρώθηκαν μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης,για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ενεργά την αντίθεσή τους ,για την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012  Φ.816.41/352/6172/Ζ1).


Μαθητές, γονείς καιεκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης

«ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

 
      Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες τηςάδικης, ανεπίτρεπτης και εγκληματικής προσπάθειας για τη διάλυση τηςελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Η απαξίωση αυτή κορυφώθηκε με τηνψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ.Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012 Φ.816.41/352/6172/Ζ1).
      Απαίτηση όλων μας είναι να «παγώσει» ηεφαρμογή του νόμου 4027/2011 και να ξεκινήσει το Υπουργείο έναν ειλικρινή καιεποικοδομητικό διάλογο με όλους τους ομογενειακούς φορείς και τους συλλόγουςεκπαιδευτικών για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
·       Δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση γιαόλα τα ελληνόπουλα της Γερμανίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέωντους.
·       Φορέας της ελληνόγλωσσηςεκπαίδευσης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας  να είναι αποκλειστικάκαι μόνο το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός και στόχος του να είναι η μόνιμη αναβάθμισήτης.
·       Η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίουτουλάχιστον 5 ετών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και τύπο σχολείου ώστε νακαταρτιστούν αναβαθμισμένα αναλυτικά προγράμματα.
·       Η άμεση απόσυρση της διάταξης πουκαταργεί τα Λύκεια.
·       Η αναγνώριση ικανού αριθμού ΤΕΓΠΗ, ΤΕΓ και ΤΕΓΔΕ, ανάλογα με τιςεκπαιδευτικές ανάγκες του κρατιδίου μας, τόσο του κέντρου όσο και τηςπεριφέρειας.
·       Η λειτουργία και άλλων  τύπων Σχολείων (ελληνικά σχολεία, ενταγμένα,δίγλωσσα, κλπ) σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.
·       Κατοχύρωση της πενταετίας για τουςαποσπασμένους εκπαιδευτικούς  με τιςτακτικές αποδοχές της Ελλάδας και το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού.
      Στόχος κοινός δικός μας και δικός σαςοφείλουμε να είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η γλώσσα και το σχολείο είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διατήρηση της ελληνικότηταςκαι της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων του εξωτερικού, γιατί μόνο μέσααπό το θεσμό του σχολείου μπορεί να κρατηθεί αρραγής ο ομφάλιος λώρος μετη  μητέρα-πατρίδα.

karditsa.blog