Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο Τσίπρας σε ρόλο Ανδρέα ή… Σημίτη;

Αν το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν λιγότερο δογματικό, και οι θέσεις του ακούγονταν περισσότερο εύηχα στην κοινωνία των πολιτών, κυρίως δε στις γενιές που έρχονται, τότε δεν θα είχαμε καμία εθνική ανησυχία για την προοπτική να μας κυβερνήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.
Μόνο που δυστυχώς το ΚΚΕ δεν έχει επενδύσει περισσότερο στον ανατρεπτικό και ευέλικτο λόγο του Νίκου Μπογιόπουλου και της Λιάνας Κανέλλη, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα εύκολη λεία για τον λαϊκισμό της Κουμουνδούρου.
Έστω κι έτσι ωστόσο, ο Περισσός έχει τις… στιγμές του. Όπως σήμερα, με την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ήρθε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, για όσα υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ ήταν, όπως πάντα εξαιρετικά… to the point. Και σχολίασε με νόημα ότι, ενώ όλοι περίμεναν από τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε εξαγγελίες… Σοβιέτ, εκείνος προχώρησε σε εξαγγελίες που θύμιζαν τον… Κώστα Σημίτη.
Η παρομοίωση που χρησιμοποίησε η Αλέκα Παπαρήγα ήταν βαθιά πολιτική. Και ήρθε να επιτείνει τη σύγχυση ως προς το ποιο πολιτικό μοντέλο του χθες υπηρετεί καλύτερα ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ποιον προσπαθεί να μοιάσει περισσότερο, στον Ανδρέα Παπανδρέου ή στον Κώστα Σημίτη, που αμφότεροι συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταστροφή του τόπου;
Το βέβαιο είναι ότι, είτε “νέος Ανδρέας”, είτε “νέος Σημίτης”, ο Αλέξης Τσίπρας είναι… ΠΑΣΟΚ.