Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ MΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!»

Κάθε πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ απέκλεισε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε μία εντυπωσιακή, σε όγκο και παλμό συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα.

Μπροστά σε χιλιάδες φίλους της ΝΔ από τον άλλοτε «πράσινο» νομό και ανάμεσα στο συνθήματα των ΟΝΝΕΔιτών, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στις αοριστολογίες Βενιζέλου αλλά και στα όσα κωμικά τις τελευταίες ημέρες εξελίσσονται με τα περίεργα αριστεροδεξιά φλερτ, ενώ ανέλυσε τις θέσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, που πλήττει την Πάτρα.
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Σαμαράς συζήτησε τις θέσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα και την Οικονομία, με νέους επιχειρηματίες, επιστήμονες και ανέργους σε εκδήλωση στην Αθήνα. Εκεί εξήγησε γιατί σήμερα στην Ελλάδα δεν αποτελούν λύση οι κυβερνήσεις συνεργασίας.
Στη διάρκεια συνομιλίας του τόνισε πως είναι ανάγκη «να σπάσουμε τα κατεστημένα του χθες και να προχωρήσουμε σε νέες λύσεις, με μία πολιτική που να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες πολίτες και πάνω από τα κόμματα».
«O κόσμος δεν θέλει ακυβερνησία, θέλει να υπάρχει μια ισχυρή εντολή για να γίνουν τολμηρά πράγματα», ισχυρίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κόσμος θέλει μία ισχυρή κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι ζητούμενο για την επόμενη ημέρα είναι η ανάπτυξη, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.
«Δεν θα κάτσω στη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να είμαι πρωθυπουργός», τόνισε, ενώ υπεραμύνθηκε και της στάσης που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα, δηλώνοντας πως έχει δικαιωθεί.
Για το θέμα των συνεργασιών, φέρνοντας ως παράδειγμα την εμπειρία του του ’90, οπότε και ήταν υπουργός Εξωτερικών κάτω από μία συμμαχική κυβέρνηση, δίχως να υπάρξει δυνατότητα συμφωνάς μεταξύ των στελεχών της, εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συναίνεση.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη διάρκεια της συζήτησης και στη «Χρυσή Αυγή», λέγοντας πως πρόκειται για ένα ναζιστικό κόμμα. Προειδοποίησε ότι τέτοια κόμματα «προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι δεν έχουν παρελθόν, δεν έχουν ιδεολογία, ενώ είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού, χαιρετούν ναζιστικά και οι Ναζί ήταν εκείνοι οι Γερμανοί που επέβαλαν την Κατοχή στους Έλληνες, τη χειρότερη πείνα».
Αναφερόμενος στην επίμαχη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «από τη μία πλευρά λέμε είμαστε δεξιοί και από την άλλη έχουμε αρραβωνιάσματα με τον κ. Τσίπρα. Δεν έχουν ιδεολογία, ούτε καν κοινή γραμμή, ούτε σταθερή άποψη, έχουν μόνο ένα λόγο, να ροκανίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ».