Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το debate της πολιτικής ηγεμονίας

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας είναι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που θα μονομαχήσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για την πρωτοκαθεδρία της πολιτικής ηγεμονίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο φυσικός εκφραστής των δυνάμεων που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, καλώντας μάλιστα σε πανστρατιά και συστράτευση μια κοινωνία σε βαθύ προβληματισμό.
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, είναι ο εκφραστής της αντίδρασης και της πλήρους καταδίκης της πολιτικής του Μνημονίου. Επιχειρώντας να εκφράσει όσους δεν… αγχώνονται ιδιαίτερα για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, όσο… μυθιστορηματική κι αν φαντάζει.
Καμία έκπληξη λοιπόν για το γεγονός ότι ο Γιάννης Μιχελάκης, βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.
Προκειμένου να έχουν οι Έλληνες πολίτες την ευκαιρία να πληροφορηθούν τις θέσεις των δυο επικρατέστερων αυριανών πρωθυπουργών. Χωρίς… μεσάζοντες, ενδιάμεσους και εκ των υστέρων ερμηνευτές. Ένα debate πολιτικής ηγεμον