Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΟΖΑΝΗΣ Ιερέας θύμα της «απάτης του ράσου»

Θύμα της «απάτης του ράσου» έπεσε ιερέας από τη Νεάπολη Κοζάνης. Πείστηκε από άγνωστο, που παρουσιάστηκε τηλεφωνικά σαν ιερέας της αρχιεπισκοπής, να καταθέσει 6.200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, για να προωθηθεί η έγκριση κονδυλίου για την επισκευή του τοπικού ιερού ναού.

 Ο 41χρονος ιερέας κατήγγειλε την Τρίτη το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Νεάπολης Κοζάνης και ύστερα από έρευνα αποκαλύφθηκε πως δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται για δεκάδες απάτες σε βάρος ιερέων σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την περασμένη Δευτέρα άγνωστος τηλεφώνησε στο θύμα παριστάνοντας τον ιερέα της αρχιεπισκοπής, λέγοντας πως έπρεπε να καταθέσει άμεσα τα χρήματα σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να προωθηθεί το κονδύλι για την επισκευή εκκλησίας στη Νεάπολη. Ο ιερέας έστειλε τον ταμία της εκκλησιαστικής επιτροπής να καταθέσει τα χρήματα και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον ίδιο αριθμό από τον οποίο κλήθηκε. Του απάντησε μία γυναίκα, η οποία φαίνεται πως είναι η ίδια που άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς για τον λόγο αυτό. Μάλιστα, από την αναζήτηση των στοιχείων της προέκυψε πως έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και για υποθέσεις σε άλλες πόλεις. Μόνο στον νομό Κοζάνης μέλη της συμμορίας εξαπάτησαν με την «απάτη του ράσου» άλλους τρεις ιερείς, κυρίως ηλικιωμένους. Απ’ αυτούς κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα πείθοντάς τους ότι έπρεπε να καταβάλουν ποσά για να κινηθεί η διαδικασία συνταξιοδότησής τους.
"Μακεδονία"