Και φτιάξαμε, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια, μία ανεπανάληπτη συγκέντρωση. Γεμίσαμε έναν τεράστιο χώρο, κάναμε την πιο πετυχημένη (έως τώρα) ανοιχτή συγκέντρωση αυτής της προεκλογικής εκστρατείας για να στείλουμε από εδώ το βασικό μήνυμα: ο υπέροχος κόσμος της ΝΔ, η πλατιά βάση της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης βρίσκεται και πάλι στην προμετωπίδα και δίνει τον αγώνα για την αυτοδυναμία του κόμματος και την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού!
Το δυνατότερο μήνυμα, είχαμε και πάλι το προνόμιο να το στείλουμε εμείς οι Θεσσαλονικείς!



Ήμασταν λοιπόν όλοι εκεί!
Πρώτοι οι νεολαία μας, οι άξιοι ΟΝΝΕΔίτες, που στα πρόσωπά τους οι περισσότεροι συγκεντρωθέντες δεν βλέπουν μόνο το μέλλον της Πατρίδας, αλλά τον εαυτό τους πριν από λίγα ή περισσότερα χρόνια! Και θυμούνται τους αγώνες που παλαιότερα έδιναν οι ίδιοι…
Τα παιδιά δε σταμάτησαν να φωνάζουν και να τραγουδούν. Και εμείς από κάτω δεν σταματήσαμε να τους θαυμάζουμε (ή να τους ζηλεύουμε)!

Ήταν εκεί τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης, όλοι όσοι (παλαιοί, παλαιότεροι και νεότεροι) διετέλεσαν στο παρελθόν σε κομματικές θέσεις, σε οργανώσεις και επιτροπές του κόμματός μας, που έχουν δώσει αγώνες για να εξακολουθήσει να υφίσταται αυτή η παράταξη.
Μαζί μας και ο Κώστας Καραμανλής, ανάμεσα στους υποψηφίους βουλευτές του νομού μας, που, βουλώνοντας το στόμα σε κάποιους έξυπνους, όχι απλά ήρθε στη συγκέντρωση αλλά έφτασε με τα πόδια κάτω από την εξέδρα, διασχίζοντας, καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες, όλο το χώρο της συγκέντρωσης.

Όλο αυτό το σκηνικό τίμησε με τον δικό του τρόπο και ο υπέροχος προσκεκλημένος μας, ο Πρόεδρος. Ο Αντώνης Σαμαράς μας χάρισε μία από τις πιο σημαντικές ομιλίες του στην οποία μίλησε, με επιχειρήματα, θέσεις και υπευθυνότητα για όλα τα ανοιχτά θέματα αυτής της εκλογικής μάχης: την κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, την οποία απέκλεισε κατηγορηματικά, το σχεδιο της ΝΔ για την επόμενη μέρα («θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα» είπε χαρακτηριστικά) και αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός μας για την αλλαγή του Μνημονίου και τη Διαφάνεια στον πολιτικό βίο.
Το γεγονός ότι κλείσαμε τη θαυμάσια αυτή συγκέντρωση των 10.000 Νεοδημοκρατών με τον Εθνικό μας Ύμνο δε θα πρέπει να ξενίζει σε κανέναν. Για μας η εθνική στάση είναι κανόνας ζωής, αυτονόητη στάση ζωής! Έτσι πολιτευόμαστε… έτσι ζούμε… Δώσαμε δύναμη και πήραμε δύναμη μέσα από αυτό, όπως και μέσα από όλη την εικόνα της συγκέντρωσης.

Μετά τη συγκέντρωση ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης συνόδευσε τον Πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες στο Μακεδονία Παλάς, από όπου όλοι μαζί αναχώρησαν για την Αθήνα. Ο ίδιος δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια όλων αλλά και τις ευχαριστίες τους γιατί πραγματικά η συγκέντρωση αυτή τους γέμισε με δύναμη για τη συνέχεια…
Όλα πήγαν τέλεια λοιπόν! Αλλά συνεχίζουμε! Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή θα δώσουμε όλοι μας κάθε ικμάδα ενέργειας για τη νίκη και την αυτοδυναμία! Το χρωστούμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην Παράταξη, στην ιστορία της αλλά και στη δική μας μέσα σε αυτήν… Αλλά το χρωστάμε κυρίως στην Ελλάδα…
Συνάντηση με υποψηφίους
Το πρόγραμμα του Προέδρου στη Θεσσαλονίκη άρχισε με τη συνάντηση που είχε στο «Μακεδονία Παλάς» με τους δημάρχους και τους υποψηφίους βουλευτές από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς, σε χαλαρό κλίμα, συζήτησε μαζί τους, ενώ στην ολιγόλεπτη ομιλία του τόνισε ότι «πάμε πολύ καλά! Προχωράμε με πίστη και ενθουσιασμό. Σας καλώ όλους να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό μέχρι να κλείσουν οι κάλπες».