Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ
«Δεν υπάρχει χαλάρωση. Έχει αρχίσει ήδη η νέα μάχη. Θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα και με αγάπη για την πατρίδα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «συνασπισμό από συνιστώσες της γκρίνιας» που κυμαίνονται «από την ανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία».

Υπογράμμισε εκ νέου ότι η μάχη αφορά αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη ή θα φύγει χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμη περισσότερα.
«Κάποιοι επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, να βγούμε από το ευρώ και οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη» είπε ο κ. Σαμαράς. «Δείχνουν αλοζονεία και σύγχυση, Τρομάζουν οι ίδιοι και τρομάζουν και τους πολίτες. Γιατί ο φόβος είναι για τον εαυτό τους. Είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν ευθύνες».
«Στις καταθέσεις λένε ότι θα βάλουν χέρι. Τις επενδύσεις τις διώχνουν. Τις επιχειρήσεις τις θεωρούν αντιπάλους τους και θέλουν να τις φορολογήσουν κι άλλο και να τις κλείσουν. Παραλύουν την οικονομία. Η αγορά ανησυχεί και μόνο τους ακούει», πρόσθεσε.
Παράλληλα ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους. «Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το πρόβλημα δεν είναι πια Μνημόνιο ή καταγγελία του Μνημονίου, αλλά η ουσιαστική τροποποίησή του, την οποία προτείνει η ΝΔ.
«Η Ελλάδα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο και τώρα αντιμετωπίζει την καταστροφή. Η έξοδος από το ευρώ στην οποία τη σπρώχνουν οδηγεί στην καταστροφή. Κόντρα σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ αλλά και κόντρα σε εκείνους που φέρνουν την καταστροφή, εμείς διαλέγουμε το δρόμο της ορθότητας, το μεσαίο δρόμο, το δύσκολο δρόμο. Δημιουργούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης».
Οπως είπε, η ΝΔ έχει τη γνώση και την ικανότητα να αλλάξει με ρεαλιστικό τρόπο το Μνημόνιο. «Εκείνοι απλώς βγάζουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και τη στέλνουν πίσω δεκαετίες», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος είπε: «να τρέξουμε παντού, με συντονισμό, με ομοιογένεια στις θέσεις μας, να υπάρχει ενιαίος λόγος, όχι αντικρουόμενα μηνύματα» και τους ευχήθηκε καλή δυναμη και καλή επιτυχία.