Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

Ο δικέφαλος του βορρά είναι ο μεγάλος κερδισμένος της 1ης αγωνιστικής των play-off. Σε συνάρτηση με την ισοπαλία στο Ο.Α.Κ.Α. ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα και μπαίνει γερά στην διεκδίκηση της 1ης θέσης.

Με την Τούμπα ικανοποιητικά γεμάτη η ομάδα του Μπόλονι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, πίεσε την ΑΕΚ και δημιούργησε φάσεις για γκολ. Λίγο όμως η απροσεξία την κρίσιμη στιγμή ή η καλή αντίδραση των αμυντικών της Ένωσης, δεν έφερε το γκολ. Στην επανάληψη ισορρόπισαν τα πράγματα και οι Αθηναίοι έχασαν κλασσική ευκαιρία με τον Λυμπερόπουλο. Ο Χαλκιάς όμως απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το μηδέν. Ο αγώνας κυλούσε στα όρια της ισοπαλίας ώσπου στο ΄87 ο Γεωργιάδης με προβολή σημείωσε το νικητήριο γκολ. Εκεί που κανένας δεν το περίμενε και ενώ όλοι είχαν συμβιβαστεί με το Χ.
Ο Ατρόμητος στο ολυμπιακό στάδιο προηγήθηκε νωρίς. Εκμεταλευόμενος το ανύπαρκτο (σύνηθες πλέον) 1ο ημίχρονο του Παναθηναϊκού, άνοιξε το σκορ και το κράτησε ως την ανάπαυλα. Με τις αλλαγές του Φερέιρα οι πράσινοι άλλαξαν την εικόνα τους, πίεσαν και ισοφάρισαν με τον Τοτσέ. Τα πάντα άλλαξαν με την είσοδο του Κουίνσι. Το τριφύλλι άλλαξε ταχύτητα. Καραγκούνης και Νίνης έδωσαν ρυθμό στις θέσεις Κατσουράνη και Βύντρα που ήταν εκτός παιχνιδιού, όπως και ο Κλέιτον η 1η αλλαγή. Οι Περιστεριώτες έδειξαν κουρασμένοι αλλά αντιστάθηκαν στην πίεση και τις ευκαιρίες με κέρδος τον βαθμό της ισοπαλίας.
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ατρόμητος-ΠΑΟΚ την 2η αγωνιστική. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι, βάζει τις βάσεις για κάτι καλό στις δύο αναμετρήσεις που ακολουθούν με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ μόνο με νίκη, μπορεί να ελπίζει!