Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το σήκωσε η Ατλέτικο

Δύο στα δύο ο Φαλκάο! Η Ατλέτικο Μαδρίτης που είναι στην ευχάριστη θέση να τον διαθέτει στο ρόστερ της, πανηγυρίζει, από χθες βράδυ, την κατάκτηση του φετινού Europa League. Ο Κολομβιανός σέντερ φορ για άλλη μία χρονιά (2η στη σειρά) ήταν ο 1ος σκορερ της διοργάνωσης και MVP του μεγάλου τελικού. Τα 2 γκολ που πέτυχε χθες στο Νational Arina του Βουκουρεστίου, άνοιξαν τον δρόμο για την κούπα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο ΄85 ο Ντιέγκο για να πάρει η νίκη χαρακτήρα θριάμβου.

Οι ‘ροχιμπλάνκος’ εμφανίστηκαν αποφασισμένοι από τα πρώτα λεπτά και η οφθαλμοφανέστατη οδηγία του Σιμεόνε για πίεση ψηλά απέδωσε καρπούς με τα δύο γρήγορα γκολ του Φαλκάο. Η άμυνα των Βάσκων δεν ήταν προετοιμασμένη καλά για να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα αποτελεσματικό φορ της αντιπάλου. Οι φάσεις των γκολ παρόμοιες αφού και στις δύο περιπτώσεις τα στόπερ της Αθλέτικ αδράνησαν, έδωσαν χώρο στον Φαλκάο και το πλήρωσαν ακριβά.
Με το 2-0 στην πλάτη οι παίχτες του Μπιέλσα δεν έδειχναν ικανοί για την ανατροπή. Με μιά φλύαρη κατοχή και μηδαμινές δημιουργικές φάσεις δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον νεαρό Κουρτουά που άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Σουσαέτα, Μουνιάιν και Ιμπάι προσπαθούσαν αλλά χωρις καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Γιορέντε πέρα από ένα άστοχο σουτ στο α΄ μέρος δεν μπόρεσε να διακριθεί αφού πάντα ήταν αντιμέτωπος με 2 ή 3 αμυντικούς.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το κοντράστ συναισθημάτων στο τέλος. Εκεί οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Μπιλμπάο έκλεψαν την παράσταση με το παρατεταμένο κλάμα τους. Οι παίχτες αυτοί, Βάσκοι όλοι στην καταγωγή, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη φετινή τους πορεία (άφησαν έξω Γιουνάιτεντ και Σάλκε) και μας υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις για το άμεσο μέλλον.
Οι δώδεκα σερί νίκες της Ατλέτικο Μαδρίτης στα Κύπελα Ευρώπης κατέρριψαν το αντίστοιχο προηγούμενο της Μπαρτσελόνα.
Ο Ρανταμέλ Φαλκάο θα έχει την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του Europa League (συνέχεια του κυπ. ΟΥΕΦΑ) του χρόνου, αν εν τω μεταξύ η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν συμμετάσχει στο Champions League και φυσικά ο ίδιος δεν μετακομίσει σε κάποια άλλη ομάδα. Τα φανταστικά γκολ που πετυχαίνει, η ευχέρεια στο σκοράρισμα και ο πλουραλισμός των κινήσεών του είναι σχεδόν βέβαιο, πως όπως τράβηξαν τα βλέμματα των Καστιλιάνων πάνω του, πέρσι, αγωνιζόμενος στην Πόρτο, έτσι θα προκαλέσουν και το ενδιαφέρον των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων φέτος!
Ο Μπιέλσα και οι πιτσιρικάδες του θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να κατακτήσουν έναν τίτλο. Σε λίγες μέρες θα κλιθούν να παίξουν κόντρα στην Μπάρτσα, του Μέσι, για την κατάκτηση του Ισπανικού Κυπέλλου. Από καρδιάς, εύχομαι να το πάρουν, για να κλείσουν με ένα τίτλο μία καταπληκτική χρονιά! Στους Καταλανούς οι κούπες περισσεύουν. Στους Βάσκους όχι!